Om korpset

Aas skoles musikkorps har lange tradisjoner, og ble etablert i 1926.

I tråd med dalende interesse for korps de siste tiårene fikk også Aas skoles musikkorps en vanskelig tid med få musikanter og lav interesse. I 2015 bestemte tidligere styre seg for å gjøre en satsning, og med god hjelp fra flere aktører ble det gjort flere tiltak som endte med et infomøte på skolen der det nesten ikke var plass til alle fremmøtte foreldre og barn i rommet.

Ila. de tre årene som har gått, så har noen valgt å starte med andre aktiviteter, noen har startet på ungdomsskolen og noen nye har kommet til, og vi er nå en gruppe på totalt 13 musikanter fordelt på følgende instrumenter:
– 3 spiller kornett
– 3 spiller baryton
– 1 spiller fløyte
– 1 spiller klarinett
– 1 spiller saksofon
– 3 slagverk

Hovedkorpsett øver hver mandag fra kl. 1800-1930 i gymsalen på skolen.

Aspirantene som starter på høsten går først et halvt år i kulturskolen og lærer å spille det instrumentet de har valgt, før de starter med apirantsamlinger en gang i måneden etter jul. Når det nærmer seg 17. mai får de lov å prøve seg sammen med hovedkorpset på de marsjene de klarer å være med på.

Korps er moro, lærerikt og sosialt, og det er en fin aktivitet å være med på for barna som ikke koster for mye og som er praktisk i forhold til en travel hverdag (ukentlige individuelle øvinger er stort sett i SFO tid).

Vil du bli med å spille eller kjenner du noen som vil bli med, så ta kontakt med oss!